Select Page

Zadnji teden pouka v decembru, med 18. 12. in 22. 12. 2023, smo na šoli izvedli projektni teden. To pomeni, da smo našim dijakinjam in dijakom namesto pouka ponudili kar 42 različnih dejavnosti, katere so lahko izbrali glede na svoj interes. Naši profesorji so organizirali pet ekskurzij: Rim, Andaluzija, Malaga, Munchen in Sarajevo ter strokovno ekskurzijo v predor Karavanke. Petnajst dijakov si je izbralo štiridnevno smučanje v Dolomitih, ostali dijaki pa so se razporedili po delavnicah, ki so jih organizirali profesorji na šoli.

Na delavnici Iz živjenja koliščarjev so se posvetili zgodovini koliščarjev. Ogledali so si tudi muzej na prostem, ki bil zelo zanimiv. Veliko novega so izvedeli o koliščarjih in o njihovem življenju ter delu. Tudi pot po Barju je bila zabavna in zanimiva, četudi je bilo mrzlo.

Na projektnem tednu se je organiziral tudi tečaj za nogometnega sodnika.

Dijaki so se lahko udeležili delavnic Judo in samoobramba, Tehnike sproščanja, Klesanje črk – tipografija v kamnu, Tečaj CPP, Promet, Autocad, Gradbeni stroji in drugih. Na dveh delavnicah pa so dijaki izdelovali okraske za šolo in na koncu šolo tudi okrasili.

Dostopnost