Select Page

Vzgojno-izobraževalno delo z nadarjenimi dijaki

Irena Justin, prof.

koordinatorica

Na šoli izvajamo vzgojno-izobraževalno delo z dijaki, ki so pokazali visoke dosežke na različnih področjih (intelektualnem, ustvarjalnem, umetniškem). Ponujamo jim različne dejavnosti, učitelji pa glede na želje nadarjenih dijakov prilagodijo oblike in vsebine dela pri predmetu, ki ga poučujejo.

Nekateri dijaki so bili za nadarjene prepoznani že v osnovni šoli in na začetku šolskega leta le predložijo dokumentacijo. Če dijak še ni bil odkrit za nadarjenega, izvedemo evidentiranje in kasneje identifikacijo (teste izvaja psiholog). Zadnja stopnja je pridobitev mnenja staršev.

Vsem dijakom želimo omogočiti razvijanje nadarjenosti. Iz ponudbe šole izberejo aktivnosti, ki jih veselijo. Ponudbo pripravijo učitelji za svoja predmetna področja, aktivnosti pa se lahko udeležujejo vsi dijaki.

Dejavnosti za nadarjene v šolskem letu 2018/19

Teden pisanja z roko

Teden pisanja z roko

V Tednu pisanja z roko 2020 smo od 20. do 24. januarja izvajali različne dejavnosti.

Nagradni izlet 2019

Nagradni izlet 2019

Na nagradnem izletu smo okušali čokolado v čokoladnici Zotter in si ogledali mesto Gradec.

Obisk naše nekdanje dijakinje Ane Hekič Vidović

Obisk naše nekdanje dijakinje Ane Hekič Vidović

Naša nekdanja dijakinja gradbene smeri, Ana Hekič Vidović, zelo komunikativna, uspešna, ustvarjalna in vsestransko aktivna mlada gradbenica, se je odzvala na šolsko vabilo na srečanje z dijaki in nas tako obiskala v četrtek, 7. decembra 2017, ob 11.45 v predavalnici....

Poklon ustvarjalnosti in znanju mladih 2017 – 16. 5. 2017

Poklon ustvarjalnosti in znanju mladih 2017 – 16. 5. 2017

V torek, 16. maja 2017, točno opoldne smo si v avli v 3. nadstopju ogledali tradicionalno prireditev Poklon ustvarjalnosti in znanju mladih. V programu smo podoživeli celoletno obšolsko dogajanje na naši šoli in zaploskali ustvarjalcem.

Dostopnost