Select Page

V ponedeljek, 18. 12. 2023, zgodaj zjutraj ob 5. uri se je 35 dijakov SGGOŠ.StG odpravilo v večno mesto, Rim. Na poti so obiskali mestece Orvieto.

Drugi dan ekskurzije v Rimu smo se zjutraj odpravili na ogled Kalistovih katakomb. Sledila je vožnja do antičnega dela Rima, kjer smo si najprej ogledali Kolosej, po kosilu pa še Forum Romanum. Pot nas je nato vodila mimo spomenika združitve Italije, imenovanega Oltar domovine, do vodnjaka Trevi. Po krajšem okrepčilu v obliki “gelata” smo oglede zaķljučili pri španskih stopnicah.

Tretji dan ekskurzije smo se najprej zapeljali do olimpijskega stadiona, kjer igrata Roma in Lazio, ki smo si ga, žal, lahko ogledali samo od zunaj. Sledil je ogled najmanjše države na svetu, Vatikana, kjer smo si ogledali Baziliko sv. Petra in se po 320 stopnicah povzpeli na kupolo. Po kosilu smo se še sprehodili do trga Navone, kjer stoji znameniti Berninijev Vodnjak štirih rek. Oglede smo zaključili pri Panteonu, svetišču rimskih božanstev.

Zadnji dan ekskurzije smo se dopoldne odpravili na podeželje. Ustavili smo se v mestecu Tivoli, kjer smo si ogledali Hadrijanovo vilo. Sledila je vožnja proti domu.

Dostopnost