Select Page

Drage dijakinje, dragi dijaki, spoštovani starši.

Če je prvi teden karantene dajal občutek skoraj pravih počitnic, je drugi teden, z žalostnim razvojem dogodkov, počitniško iluzijo kar pošteno ohladil, tudi vremensko.

Kako naprej?

Šole v Sloveniji so z odlokom vlade, ki je bil izdan 26. 3. 2020, zaprte za nedoločen čas.

Zaradi nepredvidljivosti razvoja virusne okužbe, ki je pri nas in v ostalih Evropskih državah še vedno v strmem vzponu, je popolnoma nemogoče predvideti, kdaj se bomo lahko vrnili v »pravo šolo«. In tudi ko bo že kazalo, da se situacija obrača na bolje, bodo šole zadnje ustanove, ki bodo odprla vrata za svoje učence in dijake.

Iz zapisanega sledi, da se moramo vsi skupaj pripraviti na relativno dolgo obdobje trajanja e-šole, po najbolj optimističnem scenariju vsaj še naslednje 4 tedne oz. do konca prvomajskih počitnic. V tem času pa je potrebno opraviti praktično z vsemi šolskimi obveznostmi za šolsko leto 2019/20.

Nekaj splošnih navodil in napotil:

  1. Velja vse, kar sem zapisal v mojem zadnjem besedilu sredi prejšnjega tedna (poslano po e-asistentu, objavljeno na spletni strani SGGOŠ).

 

  1. Šola na daljavo se torej od danes dalje nadaljuje. Verjamem, da se je v teh dveh tednih pri veliki večini predmetov vzpostavilo ravnotežje med učnimi zahtevami s strani učiteljev in vašo razporeditvijo dnevnega šolskega delovnega ritma. V kolikor se pri katerem od predmetov morebiti soočate s prehitrim delovnim tempom oz. s preveč obveznostmi, ali morebiti tudi obratno, najprej na problem opozorite dotičnega učitelja, po potrebi tudi razrednika.

 

  1. Predvidevam, da imate v vaših osebnih omaricah marsikaj uporabnega za šolo, zato vam, ob vaši predhodni najavi, omogočamo vstop v šolo in dostop do omarice. Vstop v šolo je v naslednjem tem tednu možen vsak dan od 8.00 do 14.00, vaš prihod pa vsaj en dan prej najavite na mail: gvido.jager@sggos.si. Vrata šole vam bo odprl hišnik, g. Janko Janežič. Ob prihodu pred šolo ga kontaktirajte na tel. številko 031 373 431. V šolo prihajajte posamično in le v primeru, da ste popolnoma zdravi, v nasprotnem so možni drugačni dogovori.

 

  1. Na področju izvedbe mature in zaključnega izpita zaenkrat (še) ni nobenih novih odločitev. Odločitve v zvezi s tem, v kolikor bodo potrebne, je pričakovati po 15. 4. 2020.

 

Drage dijakinje, dragi dijaki. Zelo se zavedam, da vam v teh razmerah še zdaleč ni lahko. Verjamem, da to zavedanje lahko izrazim tudi v imenu mojih kolegov učiteljev. Prav gotovo marsikdo od vas to obdobje doživlja kot najzahtevnejšo življenjsko preizkušnjo.  A vsem nam ostaja le ena paketna izbira: izogibati se malemu vragcu in se v ta namen natančno držati splošnih pravil ravnanja v teh razmerah, zdržati hudo naporno obdobje karantene in mimogrede opraviti s šolo, in to na najboljši možni način. Verjemite, učitelji smo v tej neprijazni zgodbi z vami in za vas.

 

 

Ostanite zdravi, jutri pa veselo v e-šolo.                                                               Gvido Jager, ravnatelj

Dostopnost