Select Page

Dragi dijaki, spoštovani starši, skrbniki.

Z današnjim dnem življenje, tudi šolsko, poteka popolnoma drugače. Živimo v novih okoliščinah in prej kot jih bomo dojeli in sprejeli, lažje jih bomo preživeli in mimogrede še kaj koristnega naredili. Pozor: to ni film, to je, žal, resničnost.

Pouk na SGGOŠ se je danes praktično pri vseh predmetih preselil na splet, v spletne učilnice. Danes sicer s kar nekaj tehničnimi težavami, a že jutri bo mnogo bolje, v sredo in naprej pa bo vse skupaj potekalo »kot po maslu«. Upajmo, vsaj.

Situacija je zelo nepredvidljiva. Po moji oceni bo trajala vsaj 4 tedne. In ta čas ne sme biti izgubljen. Če bo, se nam obeta pouk v juliju. Si to kdo želi? Močno dvomim. A odločitev: »Julij, da ali ne?« je v celoti v vaših rokah, drage dijakinje in dijaki.

Zelo realno je, da bo potrebno na ta način, na daljavo torej,  pridobiti večino ocen 2. konferenčnega obdobja, popraviti še kakšno oceno za nazaj ali celo zaključiti ocene, sploh zaključnim letnikom.

Da ne bo potrebno nadomeščati pouka v vročih mesecih Vas, drage dijakinje in dijaki, vabim (beri: pozivam) k polni prisotnosti v spletnih učilnicah. Učitelji so se potrudili in za vas pripravili vsa mogoča (in nemogoča, haha) e-gradiva.

Torej: spremljajte, sodelujte, rešujte, oddajajte izdelke …, bodite zraven, bodite »on-line«, bodite na spletnih učilnicah, bodite odgovorni. Vsaj od jutri naprej, če ste že danes zamudili.

Moja velika želja je, da bodo učitelji veseli vašega množičnega obiska v njihovih spletnih učilnicah, da boste vi sproti in z veseljem izpolnjevali »on-line« šolske obveznosti in da bomo vsi skupaj šolsko leto zaključili sicer zelo neobičajno, a vseeno ob roku, torej 24. 6. 2020, in predvsem zelo uspešno.

Drage dijakinje in dijaki, lep pozdrav in ostanite zdravi.

Nasvidenje jutri v spletnih učilnicah.

Gvido Jager, ravnatelj

 

PS: V primeru težav z dostopom v spletne učilnice se TAKOJ in brez oklevanja obrnite na prof. Nežko Bešter: nezka.bester@sggos.si

Menda velja: izgubljen trenutek na spletu se ne vrne nikoli več!

Dostopnost