Select Page

V četrtek, 12. vinotoka 2017, smo se udeležili Unescovega srečanja šol, ki ga je v okviru mednarodnega projekta Pletemo niti mreže z jubilejem OŠ Griže pripravila OŠ Griže iz Savinjske doline. Gostili so nas že sedmič in spet pripravili bogat kulturni program in lep izbor različnih delavnic, kjer so se učenci in dijaki družili in učili. Naši dekleti sta se udeležili kaligrafske delavnice.
V uvodu prireditve so nas popeljali v učilnico, kakršna je bila na začetku prejšnjega stoletja in »gospodična učiteljica« je učence učila o lepem vedenju ali bontonu ali oliki. Hkrati so vadili lepopisje na svojih črnih tablicah in spoznavali “šolske postave” in pokončno sedenje z rokami na hrbtu. Kdor ni ubogal ali česa ni znal, je moral klečati na koruzi, stati v klopi ali ostati po pouku v šoli.
Mentorji sodelujočih šol smo v času delavnic obiskali Knežji dvor, kjer domuje Pokrajinski muzej v Celju. Pod odličnim vodstvom smo si ogledali stalno razstavo o celjskih grofih.
S projektom so v Grižah obeležili 180-letnico organiziranega šolstva v kraju, pokazali so nam, kaj vse počnejo in tako poudarili pomen izobraževanja in sodelovanja šole z ožjo in širšo družbeno skupnostjo.

OŠ Griže, iskrene čestitke ob jubileju, čestitke za organizacijo in izvedbo projekta in hvala za lep dan.

Dostopnost