Select Page

Dijaki in učenci 23 šol iz Slovenije in gostje iz Italije smo 23. septembra 2016 obeležili svetovni dan miru. Gimnazija Nova Gorica je v  okviru Unescovega mednarodnega projekta »Meja« gostila preko 500 mladih šolarjev in njihovih mentorjev.

Srečali smo se že četrtič, na Cerju, ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje. Sprejeli so nas dijaki, s staro slovansko navado dobrodošlice, s kruhom in soljo, pa so nas počastile  gospe iz Društva podeželskih žena Miren Orehovlje. S predavanjem o prvi svetovni vojni nas je presenetil »major avstro-ogrske vojske«, ki je skupino dijakov in učencev spremil tudi po poti miru.

Letošnja tema je bila pravica do prihodnosti. V  različnih delavnicah – literarnih, umetniških, gibalnih, zgodovinskih, naravoslovnih – so  razmišljali in ustvarjali na temo prihodnosti. Nastala so res zanimiva dela. Dijaki likovne gimnazije so plakate delali že dan prej. Svoje izdelke so  udeleženci srečanja razstavili in pripravili nastope na zaključni prireditvi.

Predstavniki SGGOŠ, dijaki T3. a, so se udeležili likovne delavnice.

Skupaj smo, tokrat že četrtič, preživeli lep, miren, sončen dan  in posadili tudi četrto drevo miru.  Na Cerju nastaja že pravi drevored miru.

Fotogafije bodo kmalu. 🙂

Dostopnost