Select Page

Udeležili smo se  4. Unesco ASP teka mladih z geslom Vedno na pravi poti – brez dopinga do cilja

Srečanje Unesco tekačev in drugih prijateljev teka je organizirala Gimnazija Ptuj. Po starih ulicah Ptuja so 18. maja 2016  tekli otroci iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol pa tudi profesorji, skupaj okrog 2000 navdušenih tekačev. Z vsako starostno skupino so tekli tudi ambasadorji teka. Omenimo samo Petra Prevca in Dejana Zavca, pa Primoža Kozmusa kot najbolj znane športnike.

Tek pomeni sprostitev, razgibano telo, razgibane možgane. Tek pomeni tudi zavedanje o zdravi prehrani, dopingu v športu. Ker pa na Unesco teku ni bilo zmagovalcev, oziroma so bili zmagovalci vsi, ki so pretekli zastavljen cilj, pomeni Unesco tek tudi povezovanje, druženje in pomoč šibkejšemu.

Ob teku so bile organizirane tudi različne delavnice. Unescov rap je vodil glasbenik Trkaj, bodoči smučarski skakalci so se lahko preizkusili na Mini Planici, lahko bi si nadeli boksarske rokavice… Ustavili smo se pri stojnici  Doping – ne, hvala, se pogovorili s strokovnjaki in si ogledali staro mestno jedro Ptuja, vmes pa poslušali glasbo, napovedi in  pogovore s športniki.

Prireditev je bila odlično organizirana, srečo smo imeli tudi z vremenom, tako da smo preživeli še en sončen Unescov dan.

Dostopnost