Select Page

Naše tradicionalno branje v aprilu, mesecu knjige, se je nadaljevalo tudi letos, ko smo se dijaki in profesorice dobivali v knjižnici ob sredah in si pripovedovali zgodbe.

In kdo so bili naši junaki z nočnih omaric?

Gejša s svojimi nenavadnimi izkušnjami od otroštva naprej.

Zavrženi otroci, ki jih nihče ne mara in so prepuščeni  izolaciji in nepopisni bedi  2. svetovne vojne na japonskem podeželju.

Mladi Irec, ki mu odraščanje krojijo politični zapleti na severnem Irskem, gladovna stavka brata in čarobna zgodba najdenega dekleta izpred 2000 let.20160419_132218

Judita, ki so ji tradicionalna pravila družbe vzela pravico do najbolj intimne odločitve, to je, kdo bo njen življenjski spremljevalec.

Dekle, ki čudežno izgine in se šele po štirih letih razvije klopčič njene usode.

Vampirka, ki ne pozna več življenja brez neizrekljivo močnih čutov, refleksov in nadnaravne telesne moči.

Stari oče, ki opisuje svojo družinsko zgodbo.

Tri najboljše prijateljice, ki se poleti ponovno združijo, ko vsaka od njih išče svoje sanje in želje.

Dekle, ki se spopada z izginotjem svoje najboljše prijateljice, ko sta skupaj preko spleta spoznavali  nove ljudi.

Naslovi knjig z naših nočnih omaric: Raymond Smullyan : Zagonetne dogodivščine doktorja Ecca , Cannor Franta : A Work in Progress, Kentaburo Oe: Potrgajte poganjke, postrelite otroke, M. Iwasaki in R. Brown: Jaz, gejša, M. Carranza: Zastrupljene besede, C. Kilbourne: Dragi Zaza, A. Vrtačnik: Dogodki in zgodbe Škundrovih, S. Meyer: Kratko drugo življenje Bree Tanner,  J. Deveraux: Maske v mesečini,  M. Gavran: Judita, S. Dawd: Barjanski otrok,

 

Mentorica. Alma Repar

Dostopnost