Select Page

Zaključek DEKD na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli Ljubljana

Na bogato razstavo, kulturno prireditev, izvedene delavnice in predavanje ob zaključku letošnjega projekta DEKD smo lahko dijaki in učitelji SGGOŠ Ljubljana v sodelovanju s Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana iskreno ponosni!

Sredino dopoldne in četrtkovo popoldne sta vrvela od delovne vneme in vzdušje je bilo prav zares kot v panju, saj je bila naša tema kranjska čebela in čebelarjenje. Projekt smo izvajali skozi vse leto: pri pouku splošnih in strokovnih predmetih, ob ogledu muzejev, razstav, interesnih dejavnostih …

Povabljeni gostje in skupine osnovnošolcev so si v obeh dnevih ogledali plesno kulturno prireditev zApis, se udeležili bogatega predavanja o čebelah in čebelarjenju, ki ga je izvedel dijak čebelar, v šolskem parku so posadili medonosno drevo kostanj, si v njem ogledali drevesne vrste in aktivno sodelovali v več delavnicah: na šolskem vrtu in v laboratoriju so skozi igro spoznavali zelišča in čebelje pridelke, poslikavali so panjske končnice na lesenih deščicah in jih risali v programu AutoCAD, se učili čebelje matematike, dramatizirali pesem in si vodeno ogledali bogato razstavo Panjske končnice v besedi in sliki. Čebelja šola je bila živa in ustvarjalna v sredo od devetih do dvanajstih, v četrtek pa od 17. do 19. ure; nato se se vsi udeleženci medeno posladkali.

Zahvaljujemo se vsem, ki so se prijazno odzvali in zaključek našega dela tudi s svojo prisotnostjo tako oplemenitili.

Besedilo: Alma Repar in Alenka Tomšič Grgurič

Foto: Miha Debevc, Dimitrije Djokić, Erna Klanjšek Tomšič

Dostopnost