Select Page

Spoštovani,

vsem avtorjem fotografij in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje na mednarodnem Unesco fotonatečaju »S čebelo – za čebelo«.

Pravočasno je prispelo 70 fotografij iz Belorusije, Brazilije, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Latvije in Slovenije. Skupaj je sodelovalo 8 srednjih šol in 5 osnovnih šol. Žal je naknadno prispelo še nekaj fotografij.

Člani komisije, ki je 26. septembra 2016 ocenjevala fotografije, so bili: Franc Šivic, čebelar in fotograf; Dimitrije Djokić, učitelj na SGGOŠ Ljubljana; Alenka Tomšič Grgurič, učiteljica na SGGOŠ Ljubljana.

Spodaj so predstavljene najboljše tri fotografije po mnenju komisije.

Prva tri mesta na mednarodnem Unescovem natečaju »S čebelo – za čebelo« 2016 so dosegli naslednji tekmovalci:

 1. mesto: PČELA NA CVIJETU; avtorica: Darija Vlahović; mentorica: Slobodanka Papić; šola: OŠ »Pavle Rovinski, Podgovorica, Črna gora.

2. mesto: POLLINATE ME; avtorica: Nađa Stijepović; mentor: Živorad Bojović; šola: Srednja mješovita škola “17. septembar”, Žabljak, Črna gora.

3. mesto: ŠOLSKI ČEBELNJAK; avtor: Žan Kristjan Küčan; mentorica: Marija Andrejč; šola: OŠ Kapela, Slovenija.

List of participating schools_the bee 2016 (in .pdf)

With the bee for the bee 2016 (in .pdf)

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Podelitev nagrad bo potekala v okviru kulturno-naravoslovne prireditve Za kranjsko čebelico, zApis v okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine v četrtek, 6. oktobra 2016, ob 17. uri, v 1. nadstropju Srednje gradbene in okoljevarstvene šole Ljubljana, Dunajska 102, Ljubljana.

Veseli bomo vašega obiska.

Dostopnost