Select Page

Eduroam in Oblak 365

SGGOŠ Ljubljana omogoča enotno prijavo preko AAI.

Šola je pridružena v ArnesAAI; s tem omogoča svojim uporabnikom, da z enakim uporabniškim imenom dostopajo do različnih Arnesovih storitev v slovenskem ter evropskem izobraževalnem in raziskovalnem okolju. ArnesAAI omogoča boljše varovanje osebnih podatkov. Svojim uporabnikom omogočamo enostavnejši dostop do storitev pri izmenjavah in sodelovanju na mednarodnih projektih. Iste identitete lahko uporabijo tudi za dodelitev dostopa do brezžičnega omrežja Eduroam vsi dijaki in zaposleni.

Ali si pozabil geslo, s klikom na spodnjo povezavo si ga ponastavi ali prevzemi E-Identiteto:

Na spodnji povezavi se lahko povežete do več storitev, ki so Vam na voljo, med njimi tudi program za avtomatsko nastavitev eduroama na mobitel ali prenosnik za brezžično povezavo (Cat program):

Eduroam

Omrežje Eduroam omogoča uporabniku varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične organizacije in gostovanje v Eduroam omrežjih na drugih ustanovah. Po začetni nastavitvi se uporabnikova naprava samodejno poveže v brezžično omrežje domače ali katere koli druge organizacije, na kateri deluje sistem Eduroam.

Več na:

FileSender

FileSender je varen način delitve datotek med uporabniki. Prijavite se in naložite datoteke ali povabite druge, da delijo datoteke z vami. (Zelo uporabno za velike datoteke)

Več na:

Office 365

  • Namestite si lahko brezplačen Office v času izobraževanja
  • Dostop na različnih napravah
  • Tvoji zapiski na vseh napravah
  • Sodeluj s sošolci z Office – hkrati ustvarjajte
  • Digitalna shramba  (varna digitalna shramba za vse tvoje dokumente in datoteke s skupaj tudi do 1000 GB prostora).
  • Spletna mesta skupin in dejavnosti (Kadar sodeluješ v skupinah, kjer nastaja več dokumentov in drugih informacij, si lahko ustvarite zasebno spletno mesto skupine. Tako imate vsi na enem mestu dostop do vseh zanimivih informacij).

Office 365 so storitve in orodja, ki ti omogočajo komunikacijo z vrstniki in učitelji. Do pomembnih informacij dostopaj preko različnih spletnih brskalnikov in drugih naprav. Ker tvoja šola to omogoča, so ti tudi na voljo brezplačni programi Office.

Več si preberite na povezavah:

Dostopnost