Select Page
Po prvem, uvodnem dnevu, ko smo spoznavali prestolnico skozi asociacije in kvize, smo drugi dan šli na ogled stalne razstave zgodovine mesta v Mestni muzej in se sprehodili skozi čas od prazgodovine do danes. Na poti do muzeja smo videli več znamenitosti kot je Prešernov trg, od koder nas poti peljejo v staro mestno jedro, proti glavnim postajam, proti parku Tivoli in tudi proti Mestnemu muzeju, če se odločimo, da gremo po Wolfovi ulici. Tam smo videli spominsko obeležje, ki nas spomni na kraj, kjer je leta 1848 prvič bila razvita slovenska zastava. V samem muzeju pa nas je popolnoma prevzel dobro restavriran in kultni avto iz nekdanje SFRJ, legendarni Zastava 750, bolj znan kot Fičko. Le s težavo smo se ločili od njega in zaključili z obiskom.
 
 
Tretji dan spoznavanja naše prestolnice smo se najprej sprehodili po Miklošicevi cesti in izvedeli veliko o delu Ljubljane,ki ji pravimo secesijska Ljubljana. S sredine Miklošičevega parka smo lahko videli čisto novo obnovljeno fasado z vsemi značilnimi fasadnimi okrasi secesijske palace. Pot nas je peljala v Slovenski etnografski muzej, kjer smo se seznanili z načinom življenja naših prednikov in izvedeli, zakaj je harmonika postala priljubljen instrument. Ob praznovanjih ni bilo potrebno najeti in plačati več ljudskih pevcev in godcev, zadostoval je en sam glasbenik. 
Po okrepčilnem odmoru smo se odpravili v Fužine, v MAO, kjer je velika razstava v spomin na našega arhitekta Edvarda Ravnikarja, ki je v svojih načrtih tako arhitekrurnih kot urbanističnih uvedel elemente modernizma. Dan je bil precej naporen in vidno utrujeni smo se po zadnjem ogledu odpravili vsak v svojo smer.
 
 
 
Dostopnost