Select Page

1. in 2. dan, 21. in 22. oktober 2018

Skupina dijakov in učiteljev naše šole je odpotovala na Portugalsko, v mesto Porto, kjer se bomo v okviru projekta Erasmus+: STEAM  udeležili srečanja z dijaki in učitelji iz petih držav Evrope: Italije, Grčije, Belgije, Švedske in Portugalske.
Prvi dan smo obiskali center Porta, kjer nas je v mestni hisi sprejel župan. Pričeli smo s tekmovanjem za najboljse fotografije.
3. dan, 23. oktober 2018
Zjutraj so učitelji izpeljali predvidene pedagoške ure, v popoldanskem delu pa smo si ogedali stari del Porta. Ker je sola, ki gosti udeležence projekta, glasbena sola, smo ob koncu dneva uživali v koncertu.
4. dan, 24. oktober 2018
Danes smo se udeleženci srečanja Erasmus+ v Portu pogovarjali o aktualnih temah Evrope in celega sveta. Teme so bile: umetna inteligenca, ekološki problemi in povezava genetike in medicineš”. Zanimive teme za mlade Evropejce, ki sprožajo razmišljana in vzpodbujajo k rešitvam.
6. dan, 26. oktober 2018
Poslovili smo se od Porta in udeležencev v projektu Erasmus+ STEAMing ahead towards our future. Naš cilj je bila Lizbona, glavno mesto Portugalske.
Dostopnost