Select Page

Pri nas smo dan poezije praznovali ves mesec!

V začetku meseca marca (2017) so si dijaki v mali dvorani najprej samo ogledovali, nato pa prebirali in brali pesniške zbirke slovenskih in svetovnih avtorjev. Nazadnje so izbrali vsak svojo pesem. Vsaka je dobila častno mesto na lojtrci izbora, pripravljena na upodobitev.

Pesniške zbirke imajo pogosto tudi kakšno risbo, sliko – likovno opremo. Zato smo branju lirskih besedil dodali še likovno izražanje v šolskem natečaju Poezija v sliki.

Kar nekaj dijakov se je odločilo ilustrirati pesem, a najbolj vztrajni so bili trije, katerih likovne upodobitve lahko vidite na priložnostni razstavi v mali dvorani, kasneje pa bodo dobile svoj stalni prostor na eni od sten na šolskih hodnikih.

Vse prispele likovne podobe je pregledala komisija v sestavi Helena Rožencvet, prof. slovenščine in likovna umetnica, Matjana Vogrič, prof. umetnostne zgodovine, in Jošt Rogelj, dijak  3. letnika. In izbrala tri najboljše likovne upodobitve.

Na zaključku natečaja in dan po svetovnem dnevu poezije, v sredo, 22. marca 2017, smo se sodelujoči udeležili literarne matineje: prebrali smo nekaj izbranih pesmi in nagradili tri dijake likovnike oz. njihove upodobitve.

Bil je lep ustvarjalen marec, poln lirskih pesmi in podob. Želimo si še več takih.

 

Dostopnost