Select Page

zeleno_pero2016_350

Na podelitvi priznanj Zeleno pero 2016

Ob svetovnem dnevu Zemlje sta se dijaka naše šole Sara Hrovat in  Jošt Rogelj pridružila skupini najboljših tekmovalcev za priznanje Zeleno pero 2016. Na državnem tekmovanju v pripravi novinarskih prispevkov na ekološke teme sta se odlično uvrstila, za svoja prispevka ob mednarodnem letu stročnic sta oba prejela srebrno priznanje.

Na tekmovanje Zeleno pero 2016 se je prijavilo 17 šol s 134 tekmovalci. Za dosežke na državnem tekmovanju je 24 tekmovalcev iz 5 osnovnih in 5 srednjih šol prejelo srebrna Zelena peresa, 2 tekmovalki pa zlati Zeleni peresi 2016. Prispevke tekmovalcev so ocenjevali člani državne komisije v sestavi: izr. prof. dr. Vladimir Meglič – Kmetijski inštitut Slovenije, dr. Nina Modrijan, prof. slov. in univ. dipl. spl. jez. – Biotehniški center Naklo, doc. dr. Tina Lengar Verovnik – Katedra za novinarstvo na FDV, Boris Potočar – Inštitut Ekosemena, Barbara Ojsteršek Bliznac, prof. slov. – OŠ Vojnik.

Podelitev priznanj  je potekala 22. aprila 2016 na Gospodarskem razstavišču Ljubljana, v okviru slovesnega zaključka letošnjega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Tudi letos je naša šola prejela  ta častni naziv.

Sari in Joštu čestitamo za odličen dosežek.

Mentorice: Ada Perko, Alma Repar in Alenka Tomšič Grgurič

Dostopnost