Select Page

Spoštovani,

na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani smo se vsako leto znova veselili tradicionalnega dogodka Dan odprtih vrat, na katerem smo srednješolce iz vse Slovenije popeljali v svet gradbeništva, geodezije in vodarstva. Letos je zaradi trenutne zdravstvene situacije Dan odprtih vrat žal odpadel, saj je zdravje vseh nas na prvem mestu. Še vedno pa želimo mladim približati inženirski poklic in jim predstaviti delo gradbenika, geodeta in vodarja. V ta namen smo za vas pripravili poseben kviz, izbirate lahko med virtualnimi tematskimi predavanji, prisotni pa bomo tudi na Virtualnem kariernem sejmu.

 

Oblikovali smo poseben kviz, ki dijake preko različnih nalog z vseh treh področij popelje skozi konkretne izzive, s katerimi se ukvarjajo inženirji gradbeništva, geodezije in vodarstva. Veseli bomo, če boste kviz delili med dijaki, ki bodo tako lažje odkrili, ali jih ta področja podrobneje zanimajo.

KVIZ – IZBERI SVOJ IZZIV

__________________________

Z različnimi zanimivimi tematskimi predavanji bomo nadaljevali tudi letos, le da bodo potekala na daljavo. V priponki pošiljamo seznam tematskih predavanj, med katerimi lahko izbirate, mi pa jih bomo z veseljem virtualno izvedli za vaše dijake.

Teme predavanj so zelo različne, od naravnih nesreč (poplave, potresi, plazovi …), do prometa, gradnje predora, opazovanja Zemlje s sateliti, pametnih stavb … Verjamemo, da je nabor tematik, med katerimi lahko izbirate, dovolj širok, da lahko izberete nekaj zanimivega.

Kontaktirajte nas z izbrano temo predavanja in dogovorili se bomo vse potrebno.

ZANIMAJO NAS TEMATSKA PREDAVANJA

____________________________________

Sodelovali bomo tudi na Virtualnem kariernem sejmu za srednješolce, ki bo na spletu potekal od 23. do 27. novembra, povezava na sejem pa bo aktivna vsaj do junija 2021. Veseli bomo, če informacijo podelite s svojimi dijaki, ki nas lahko tako virtualno obiščejo in izvejo več o delu inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva. Več o Virtualnem kariernem sejmu in prijavi nanj lahko najdete TUKAJ.

 

Želimo vam uspešno delo še naprej in vas lepo pozdravljamo!

 

 

prof. dr. Matjaž Mikoš

dekan UL FGG

Dostopnost